fbpx

Ваш код клієнта: 841701

Кабинет дилера

Які матеріали ви хотіли б бачити на сайті "Сталекс"?

Докладні інструкції з вибору та монтажу покрівельних і фасадних матеріалів - 27 (10.1%)
Відеоінструкції з монтажу металочерепиці та профнастилу - 41 (15.4%)
Візуалізатор покрівлі (можливість підібрати колір та профіль металочерепиці під ваш будинок). - 50 (18.7%)
Сервіс розрахунку покрівельних матеріалів для даху за заданими розмірами. - 105 (39.3%)
Проекти об’єктів, швидкозведених будівель, спроектованих компанією. - 25 (9.4%)
Всього голосів - 267
The voting for this poll has ended on: вересня 3, 2016

Чи можна різати черепицю болгаркою?

🛠Ремонт даху в приватному будинку часто пов'язаний із заміною окремих сегментів покрівельного покриття

Одна з поширених проблем, з якою стикаються домашні майстри - труднощі з розрізанням металочерепиці. Якщо грамотно підійти до вибору ріжучого інструменту сам процес різання не займе багато часу.

☝️Швидше за все розрізати черепицю можна за допомогою болгарки. Але, вказаний метод має свої недоліки. У процесі різання зовнішній антикорозійний шар черепиці буде нагріватися, і руйнуватися під впливом високої температури. Використовувати фрагменти з пошкодженим полімерним покриттям не можна, оскільки в майбутньому вони можуть стати причиною протікання даху. Зіпсувати металочерепицю може не тільки болгарка, але і будь-який інший абразивний інструмент.
✂️Для безпечного розкрою металочерепиці можна скористатися електролобзиком, дисковою пилкою з твердосплавними зубами, електричними ножицями по металу. Найтриваліший за часом спосіб - ручний з використанням ножівки. Його недолік - неможливість отримати ідеально рівний зріз. В основному за допомогою ножівки вирізують невеликі фрагменти черепиці. Ножиці по металу дозволяють отримати рівну кромку, але вони є далеко не в кожному домашньому господарстві. Якщо передбачається робити різання великої кількості матеріалу слід зупинити свій вибір на дисковій пилці.
❗️Різати листи металочерепиці можна тільки на землі. Категорично заборонено проводити роботи з різання на даху. Листи розрівнюють на рівній поверхні, невикористовувану частина закривають руберойдом або будь-яким іншим матеріалом. З метою економії часу краще замовляти проведення розкрійних робіт у професійних покрівельників. Промисловий розкрій виконується в точній відповідності з вказаними розмірами на спеціальному обладнанні.

image001